Meet the Activist 2024

In Meet the Activist worden de acht activisten van de acht geselecteerde Activist films voorgesteld. Aan de hand van korte clips over de activisten en een gesprek met moderator Marieke Eyskoot leren we meer over hun werk, de motivatie om door te gaan en wat de internationale gemeenschap voor hen kan betekenen. Na afloop vinden voor genodigden speeddates plaats met de activisten.

Activist is een van de hoofdprogramma’s van het Movies that Matter Festival en staat volledig in het teken van (films over) mensenrechtenverdedigers. Het programma presenteert acht documentaires over activisten die allemaal te gast zijn op het festival voor Q&A’s en ontmoetingen. Daarnaast wordt voor elk van hen een persoonlijk impact- en netwerkprogramma georganiseerd met afspraken met voor hen relevante NGO’s media en organisaties in Nederland waaronder Amnesty International en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Dit jaar hebben we in het Activist programma activisten uit - en films over – Kenia, Nieuw-Zeeland, Irak, Verenigd Koninkrijk, India, Rusland, Brazilië en Jamaica. Op vrijdag 22 maart in Meet the Activist worden de activisten voorgesteld en vertellen zij meer over het werk dat zij doen, hoe ze gemotiveerd blijven voor hun activisme en wat de grootste uitdagingen zijn. De middag zal worden geopend door mensenrechtenambassadeur Wim Geerts. 

Voor deze middag nodigen we organisaties uit als Amnesty International, Free Press Unlimited, Oak Foundation, Hivos, Justice & Peace, Prins Claus Fonds, Doc Society, WITNESS, Mama Cash, Nationale Postcode Loterij. 

14.30 – 16.30 Meet the Activist programme

Dit evenement is alleen op uitnodiging. Accreditatiepashouders kunnen ook een ticket reserveren om het programma bij te wonen.